RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bombe eksploderte ved busstasjon

Én kvinne ble drept og 15 mennesker såret da en bombe eksploderte på en busstasjon i sentrum av den israelske byen Tel Aviv søndag morgen.

Foreløpige undersøkelser tyder på at palestinske ekstremister plantet en bombe på busstasjonen, og at denne eksploderte i morgenrushet, sier politisjef Yossi Sedbon i Tel Aviv til israelsk militærradio.

Al-Aqsa tar skylden
Al-Aqsa-martyrenes brigader, en væpnet gruppe med bånd til Yasser Arafats Fatah-bevegelse, tok på seg skylden for angrepet.

- Dette var ikke en selvmordsbomber, men en bombe som var plantet rett ved busstasjonen, sier Sedbon.

Tilstanden skal være kritisk for én av de 15 sårede. De fleste av dem som ble såret skal ha blitt påført lettere skader.

Politiet brukte spesialtrente hunder til å gjennomsøke området for å undersøke om det fantes flere bomber i nærheten av eksplosjonsstedet.

Hevnaksjon
Et stort antall israelere er drept i de flere titall selvmordsangrepene som ytterliggående, palestinske grupper har gjennomført mot Israel siden det siste palestinske opprøret startet i september 2000. I mars i fjor ble 23 mennesker drept i et dobbelt selvmordsangrep få meter unna søndagens eksplosjon.

En mann som hevder han representerer al-Aqsa-martyrenes brigader, sier i en telefonsamtale til nyhetsbyrået Reuters at bombeangrepet søndag var en hevnaksjon. Angrepet var ment som et svar på likvideringen av to av brigadens ledere, og som gjengjeldelse for drapene på vanlige palestinere i de israelske militæraksjonene på Vestbredden og Gazastripen i år.

(©NTB-Reuters-AFP)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere