RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bombealarm i Umeå

Sist oppdatert:
Politiet i Umeå har hentet ut det de mistenker er en bombe fra en leilighet.

Politiets bombegruppe omringet søndag en leilighet i et boligområde i Umeå, melder nettutgaven til Västerbottens Folkblad. Et større område rundt leiligheten var sperret av. Klokken 15.40 kunne de melde at det mistenkte sprenglegemet var hentet ut.

- Akkurat nå, klokken 15.40, har bombeteknikerne begynt å ta hånd om den, sier politiets pressetalsmann John Forsberg til Folkbladet.

Tilkalte Stockholm
Mistanken om at det skulle befinne seg en bombe i leiligheten, kom etter at et tips ble sjekket. Tipset kom frem under etterforskning av en annen forbrytelse, og gikk ut på at det skulle befinne seg eksplosiver eller en bombe i leiligheten, skriver Aftonbaldet.se.

- Vi tar det på største alvor, opplyste vakthavende ved Umeå-politiet, Ebbe Nyberg, til Västerbottens-Kuriren søndag før politiet rykket inn.

Allerede lørdag kveld ble bombegruppen fra politiet i Stockholm kalt inn, og forberedelsene til søndagens aksjon ble satt i gang..

Flere personer skal bo i leiligheten, og enkelte av dem er gamle kjenninger av politiet.

- Ubehagelig
- Politiet banket på døren vår for et kvarter siden. Vi ble beordret til å holde oss inne og unna vinduene. Det ble oppgitt at det befant seg en bombe i huset. Det kjennes fryktelig ubehagelig, sier Ulla Blomqvist, en av naboene, til Västerbottens Folkblad.

Politiet ba også en rekke naboer evakuere boligene sine.

- Vi ble beordret av politiet til å forlate leiligheten og ikke komme tilbake før tidligst klokken 15.00, sier en annen av naboene til avisen.

Konsertulykke
Lørdag kveld var Umeå også i nyhetsbildet, da gulvet raste sammen i et konsertlokale mens rundt 800 mennesker var til stede. Flere ble skadd. Det er ikke antydet noen sammenheng mellom de to hendelsene i den nordsvenske byen.

Nettavisen kommer tilbake med mer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere