RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bombemann i ny video

Sist oppdatert:
Det er oppdaget en ny video som inneholder en beskjed fra en av London-bomberne.

Videoen skal ligge på en islamistisk internettside, melder CNN. Den skal være produsert av «As Sahab», som er al-Qaidas videoproduksjonsenhet.

Ett-årsdagen
Nyheten om videoopptaket kommer bare et par dager før 1-årsdagen for bombeangrepene i London.

Shehzad Tanwee, en av de fire selvmordsbomberne som tok med seg 52 mennesker i døden, skal være personen som dukker opp i videoen og fremmer sitt siste ønske og testament.

Dette er andre gangen at en av London-bomberne opptrer i en al-Qaida-video. Første gang var i september i fjor, da Mohammed Sidique Khan var med. Tanwee (22) og Khan (30) reiste sammen til Pakistan i 2004, og britiske myndigheter tror at det var her de siste videoopptakene ble gjort.

Klassisk al-Qaida-operasjon
I den grafiske supringen på videoen står det: «Veldig snart vil ønskene til ridderne av London-aksjonen bli fullført». CNNs terroristanalytiker Peter Bergen mener at videoene er nok et bevis på at London-aksjonene ble styrt fra høyt hold i al-Qaida-nettverket.

- Vi har nå sett to video-testamenter fra London-bomberne, som har blitt offentliggjort av al-Qaidas videoproduksjonsenhet, sier Bergen.

- Dette er en indikasjon på at angrepene var en klassisk al-Qaida-operasjon, og ikke utført av individuelle terrorister, slik flere medier har antydet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere