RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bombemann nekter skyld

(EPA/Scanpix)
Sist oppdatert:
Mannen som mistenkes for å ha laget bombene som ble brukt under terrorangrepet mot London i forrige uke, benekter å ha noe med saken å gjøre.

Det kommer frem i en meddelelse fra egyptiske myndigheter, melder Reuters.

I uttalelsen heter det at den 33 år gamle kjemikeren Magdy el-Nasher var på en 45 dagers tur i Egypt, og at han hadde planer om å returnere til England for å fullføre studiene etter ferien. Det står også at egypteren benekter enhver tilknytning til terrorbombene i London 7. juli, som tok livet av minst 54 mennesker og skadet 700.

Avhøres
Ifølge BBC, ble 33-åringen pågrepet under en storstilt operasjon i Kairo i dag og satt i varetekt. Mannen har sittet i avhør siden han ble arrestert, og både egyptiske og britiske representanter skal være tilstede.

Egypteren har vært etterlyst siden London-terroren i forrige uke, og både FBI, Interpol og andre internasjonale byråer har deltatt i jakten.

Politiet mener Nashar, som fullførte doktorgraden i biokjemi ved Universitetet i Leeds i mai i år, har kunnskapene som kreves for å sette sammen de avanserte bombene.

Ifølge britiske aviser, har 33-åringen i lengre tid leid ut et av husene i Leeds som tirsdag ble ransaket av politiet. Det ble beslaglagt store mengder eksplosiver i huset. Politiet vil nå finne ut om egypteren kan ha laget flere bomber enn dem som eventuelt ble brukt under terrorangrepet forrige uke, og om andre personer kan ha bidratt til å lage disse og flere bomber.

Bodde i USA
Egypteren har ikke blitt sett av kollegene i Leeds siden begynnelsen av juli, og ifølge ABC News forlot han Storbritannia to uker før London-eksplosjonene. Nashar skal da ha fortalt naboene at han «måtte forlate Storbritannia på grunn av visa-problemer».

33-åringen kom til Universitetet i Leeds i oktober 2000 for å drive forskning finansiert av det nasjonale forskningssenteret i Kairo. I 1999 forlot han Egypt og dro til North Carolina i USA, hvor han tilbrakte et semester.

Gjennomsøker hus
Politiet undersøkte fredag flere hus i Leeds og Buckinghamshire i forbindelse med terror-eksplosjonene. De gransker i tillegg en bokhandler og et samfunnshus som ligger i nærheten av en av de antatte bombemennene, Shehzad Tanweers hjem. Det har blitt beslaglagt en pc fra samfunnshuset, melder BBC.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere