*Nettavisen* Nyheter.

Bombemannen reddet

Foto: Jan Henrik Henriksson (Scanpix Sverige)

I seks timer satt en 29 år gammel nordmann med et bombebelte rundt kroppen, mens noen truet med å sprenge beltet med en fjernkontroll. Les også: - De vil sprenge meg

26.06.06 04:40

Web-TV: Se video (abonnement)

Svensk politi fikk melding klokken 10.50 om en mann som gikk rundt i Stockholmsforstaden Tensta med en bombe rundt livet. Mannen viste seg å være en nordmann født i 1977.

Han hevdet at han hadde vært kidnappet i tre dager, og at noen hadde tvunget ham til å gå med bombebeltet. De skal ha truet med å sprenge bomben med en fjernkontroll.

Politiet på stedet mente at ladningen nordmannen hadde rundt livet var skarp. Dels fordi den ser ekte ut og dels fordi de har funnet spor etter eksplosiver i leiligheten der nordmannen hevder å ha vært fanget i tre dager. Etter at den ble undersøkt av en bomberobot er beltet nå fjernet. Det var en bombeekspert fra svensk politi som fjernet beltet.

Til sykehus
Nordmannen sprang deretter og gjemte seg bak en bil. Han blir nå ført til sykehus for en sjekk.

- Leger skal sjekke ham både fysisk og psykisk før vi avhører ham, forteller informasjonsansvarlig i Västerortspolisen Diana Sundin til TV 2 Nettavisen.

Det mistenkte bombebeltet vil nå bli lagt i en bombebil og så kjørt til en spesiell bombekiste der den skal sprenges.

- Bare slik kan vi ta rede på om det virkelig er en bombe eller ikke, sier Sundin.

Hun bekrefter at funn politiet har gjort i en leilighet gjør at politiet går ut fra at bomben er ekte.

Klikk på bildet for å forstørre.

En pågrepet
Svensk politi har også kommet langt med etterforskningen av saken.

- Vi har gjort undersøkelser i flere leiligheter og også sett på kriminelle som har jobbet med sprengstoff tidligere. En person er pågrepet og vi leter etter ytterligere en person til i forbindelse med saken, Sundin til Aftonbladet.

Seks timer
Nordmannen satt i seks timer på en parkeringsplass med bomben rundt kroppen i seks timer.

Svensk politi fikk melding klokken 10.50 om en mann som gikk rundt i Stockholmsforstaden Tensta med en bombe, og tok saken umiddelbart alvorlig.

- Vi har en mann som har en mulig bombe rundt seg i Tensta utenfor Stockholm, sa vakthavende befal hos Stockholm-politiet, Tomas Ibstedt, til TV 2 Nettavisen søndag formiddag.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nordmannen tok selv kontakt med politiet ved hjelp av forbipasserende. Da politiet kom på plass fikk han overlevert en mobiltelefon for å kunne kommunisere med politiet.

Evakuert
Rabi Issa bor med sin kone og barna på 4 år og 8 måneder i en leilighet rett overfor stedet der mannen satt. I over time var han, kona og babyen deres fanget i leiligheten, før de ble evakuert sammen med over 100 andre.

- Det sitter en mann der nede med massevis av kabler. Han ser trøtt ut, jeg tror han kommer til å sovne snart, sa Issa til TV 2 Nettavisen.

- Man blir jo redd når man ser sånt. Ingen visste hva som skjedde, det tok en time før politiet kom og banket på. Da sa de vi skulle holde oss inne, og ikke være i nærheten av vinduene eller døren. Senere kom de og sa at vi måtte dra fra leiligheten.

Nordmannen skal ifølge politiet ikke være påvirket av narkotika eller ha psykiske problemer. Han skal ha bodd i Sverige i lengre tid, men bor ikke i bydelen der han ble oppdaget med bomben. Han skal også være kjent av politiet fra før.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.