RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bombemistenkt arrestert i London

Sist oppdatert:
Britisk politi opplyser at de har arrestert en mann i forbindelse med torsdagens terrorangrep.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters ble mannen arrestert i nærheten av Stockwell t-banestasjon sør i London. På samme t-banestasjon skjøt og drepte politiet tidligere fredag en mistenkt selvmordsbomber.

Mannen i Stockwell er tatt i forbindelse med gårsdagens mislykkede terrorangrep i den britiske hovedstaden mot tre t-banetog og en buss. Oval t-banestasjon som var åsted for et av torsdagens mislykkede bombeaksjoner, ligger rett i nærheten av Stockwell.

- Vi dro til en adresse ved Stockwell i forbindelse med den pågående etterforskningen av gårsdagens hendelser. Vi gjennomsøker en eiendom og en mann er arrestert, opplyser en talskvinne for politiet til Reuters.

Politiet vil ikke opplyse om hvorvidt den arresterte, er en av de fire etterlyste mennene, som politiet offentliggjorde bilder av tidligere fredag.

- Ekstremt farlige
Politiet i London offentliggjorde bilder av fire menn de mistenker gjennomførte torsdagens aksjon og ba innstendig om tips fra publikum.

Samtidig advarte de folk om at mennene anses å være ekstremt farlige.

Politikilder Sky News har snakket med, sier politiet har fått god respons fra publikum etter at de offentliggjorde bildene fredag ettermiddag.

Ifølge tv-kanalen har politiet gjennomført søk på adresser to andre steder i byen ved Harrow Road vest i London og i Brixton-området.

Tatt på jernbanestasjon
Fredag opplyser politiet at de en mann også er pågrepet på en jernbanestasjon i Birmingham etter anti-terrorlovgivningen, ifølge Associated Press.

I forbindelse med arrestasjonen tok politiet beslag i to kofferter. Senere fredag ble manen løslatt og politiet opplyser at de ikke har planer om å straffeforfølge mannen.

TV 2 Nettavisen følger utviklingen i Storbritannia.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere