RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bomber palestinerne med tomater

En gruppe israelere er lei av uenigheten og skyter derfor mat på nabofolket. Se video.

Bevæpnet med tomater, egg, chilipepper og maiskolber i hjemmelagde utskytningsapparater, har en gruppe israelere samlet seg på en høyde ved den israelske byen Sderot ikke langt fra grensa til Gazastripen. Derfra skyter de spiselige prosjektiler på landsbyen Beit Hanoun nord i Gaza.

Vil ha fred
Gruppen, som beskriver seg som venstreorienterte aktivister, sier at deres handling er ment til å vise at konflikten mellom Israel og Palestina er absurd.

Initiativtakeren til den kreative protesten, Yigal Tzur, sier at han ønsket å protestere mot rådløsheten til den israelske regjeringen. Fortvilelsen til beboerne i Sderot, som ofte har blitt utsatt for angrep med Qassam-raketter fra palestinsk side, er også en årsak til protesten.

Positive palestinere
Tzur sier at han vil møte palestinske hjemmelagde Qassam-raketter med hjemmelagd og vennlig israelsk artilleri. Helst vil han lage en flygende salat.

I Beit Hanoun, målet for angrepet, er beboerne positive til salatskytingen.

- Det er bedre at de treffer oss med tomater og egg enn at de treffer oss med raketter eller andre ting. Rakettene treffer barna og dreper dem, sier en tibarnsfar fra Beit Hanoun til Reuters.

Israel trakk tilbake styrkene sine fra Gaza i 2005. Siden Hamas' overtakelse av makten har israelske soldater flere ganger gått til angrep mot mistenkte militante opprørere på Gaza for å få slutt på Qassam-rakettene som skytes mot Israel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere