RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bomber Taliban fra lufta

Foto: STR/PAKISTAN (REUTERS)
Sist oppdatert:
Pakistan kapsler inn den talibanstyrte Swat-dalen.

Pakistan har innledet en stortoffensiv mot Talibans høyborg Bunar i landets nordvestliggende provins Malakand, på grensa til Afghanistan. Tirsdag ble det kjent at det er gjennomført en rekke luftangrep mot de formodentlige tilholdsstedene til talibanopprørerne her.

10 mil fra Islamabad
Bakkestyrker, stridshelikoptre og jetfly er satt inn i angrepet mot området som ligger vel ti mil nordvest for hovedstaden Islamabad.

Militærets talsperson, Athar Abbas, sier til nyhetsbyrået Reuters at han forventer det vil ta opp til én uke å fjerne de estimerte 500 militante opprørerne fra Buner-distriktet.

Ifølge ham er ti regjeringssoldater og nærmere 75 opprørere drept i kampene. Uavhengige tall er foreløpig ikke tilgjengelig.

- 33.000 på flukt
Samtidig melder Amnesty International at 33.000 personer er på flukt fra området Lower Dir etter at det brøt ut voldsomme kamper mellom regjeringsstyrker og Taliban søndag.

Ifølge BBCs korrespondent er luftangrepene i Bunar en utvidelse av den pakistanske regerings kamp mot Taliban, der målet er å ta kontroll over områdene som grenser mot Swat-dalen.

Taliban har makten i Swat-dalen, og har fått regjeringens samtykke til å innføre islamisk sharialovgivning. USA har uttrykt frykt for at fundamentalister fra denne regionene vil rykke inn i de omkringliggende områder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere