RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bombet rakettbase

Sist oppdatert:
Israel bombet Hizbollahs viktigste rakettoppskytingsbase torsdag.

Dette skriver den israelske avisen Haaretz. Oppskytningsbasen ligger i byen Tyr og det er raketter som har blitt avfyrt fra denne basen som har rammet den israelske byen Haifa.

Direkte treff
De israelske flyene fikk et direkte treff på basen torsdag, og Israel fortsatte bombingen i flere byer i Sør-Libanon. To libanesiske kvinner ble drept i et av angrepene, ifølge libanesiske myndigheter.

Den vestlige sektoren av Sør-Libanon, som inntil nylig har sluppet unna de verste angrepene, ble også bombet i torsdagens angrep.

220 mm raketter
Oppskytningsbasen i Tyr hadde kontroll over en stor mengde 220 mm raketter som er produsert i Syria. Det er nettopp raketter avfyrt fra denne basen som har forårsaket flest treff i byen Haifa, den israelske byen som blir rammet av Hizbollah-raketter daglig.

Det er fortsatt ukjent i hvor stor grad dette har svekket Hizbollahs muligheter til å avfyre raketter mot havnebyen Haifa.

En drept
Fredag morgen ble Libanon rammet av flere israelske bombeangrep. En libaneser er drept og fire er skadet, melder nyhetsbyrået AP.

Israelske jagerfly avfyrte flere raketter mot en treetasjesbygning i Nabatiyeh. De fire som ble skadet var barn som bodde i nærheten av bygningen. Det er uvisst om bygningen var et tilholdssted for Hizbollah. Israelske fly bombet også en rekke veier i Sør-Libanon fredag, men ingen er meldt skadet i disse angrepene.

Les alt om Midtøsten-konflikten her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere