Bombet Saddams hjemby

Foto: (AFP)

USA har begynt en kraftig offensiv mot irakisk gerilja. I løpet av natten ble mål i Saddam Husseins hjemby Tikrit bombet.

De amerikanske styrkene har måttet tåle stadig større tap i Irak de siste ukene. I helgen krasjet to amerikanske helikoptre i byen Mosul, og 17 amerikanere mistet livet. Et av helikoptrene skal før krasjen ha blitt truffet av mål på bakken.

Aggressiv holdning
På bakgrunn av de siste angrepene har USA innført en mer aggressiv holdning. Natt til mandag ble mål i Tikrit bombet.

Amerikanske tropper bombarderte stillinger der de mener irakisk gerilja har skutt raketter og granater mot deres base i Tikrit.

- For oss er ikke dette et show. Vi vil få has på fienden. Beskjeden er «Gi opp, det er slutt», sier oberstløytnant Steve Russell.

Også i hovedstaden Bagdad gikk amerikanerne til aksjon. Amerikanske soldater gikk inn i et overklassestrøk i byen og gjennomsøkte 450 hus etter våpen og krigere.

Satellittstyrt
Amerikanske styrker innledet søndag en ny offensiv mot irakisk gerilja i Nord-Irak. For første gang siden krigen var slutt i april brukte de en satellittstyrt rakett mot opprørerne.

Oberstløytnant Bill MacDonald sa at raketten ble avfyrt mot en treningsleir som tilhørte regimet til Saddam Hussein på en øy i Zab-elva, vest for Kirkuk.

Raketten ble skutt ut fra Taji, like utenfor Bagdad, 220 kilometer unna, og ble styrt mot målet ved hjelp av GPS-systemet.

MacDonald sa at styrkene også ville ta i bruk jagerfly og kamphelikoptre i offensiven, som har fått navnet Operation Ivy Cyclone Two.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.