*Nettavisen* Nyheter.

Bombet tamiler

Luftforsvaret på Sri Lanka sier de har bombet en av basene til Tamiltigrene. Opprørsgruppen hevder 15 sivile ble drept i angrepet.

02.01.07 15:36

Sri Lankas luftforsvar uttalte tirsdag at det hadde blitt gjennomført en bombing av en av Tamiltigrenes marinebaser nordvest i landet. En talsmann for geriljaen sier angrepet tok livet av 15 sivile i en fiskerlandsby, melder AP.

Opprørsgruppens talsmann Rasiah Ilanthirayan sier bombene falt på landsbyen Padahuthurai nordvest i landet. Ifølge Tamiltigrene ble minst 15 sivilister drept og 35 såret. Gruppens «fredssekretariat» har også sendt ut en pressemelding med bilder av barn som skal ha blitt såret under bombetoktet.

Sjøtigre
Ifølge luftforsvarets talsmann Ajantha Silva var målet for angrepet en av basene til Sjøtigrene, marinedelen av den separatistiske gruppen Tamiltigrene.

- Vi er helt sikre på at målet var base for sjøtigrene. Det er faktisk deres hovedbase i området.

- Hver gang vi angriper deres leire og baser kommer de med historier som dette, sier Silva ifølge AP, som kommentar til tigrenes påstander om at ofrene var sivile, ikke medlemmer av Sjøtigrene.

Norsk våpenhvile
Tamiltigrene har kjempet for selvstendighet nord og øst på Sri Lanka for landets 3,1 millioner etniske tamiler. Borgerkrigen stilnet da Norge i 2002 lykkes å fremforhandle en våpenstillstand, men våpenhvilen ble i 2006 brutt en rekke ganger, med nærmest daglige voldshandlinger. Minst 3689 ble drept i kamper i fjor, ifølge tall fra Forsvarsdepartementet på Sri Lanka.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag