RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bombeteknikere undersøker vraket etter bileksplosjon

Politiet har sperret av området rundt bilen som eksploderte fredag.
Politiet har sperret av området rundt bilen som eksploderte fredag. Foto: Björn Larsson Rosvall/tt (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Flere personer døde og ett barn i førskolealder ble livstruende skadd da en bil eksploderte i Göteborg fredag.

følge Expressen skal tre personer i bilen ha mistet livet. Tallet er imidlertid ikke offisielt bekreftet.

– Det var en svenskregistrert personbil. Vi vet ikke hvem som satt i bilen da ulykken inntraff, sier pressetalsmann Ulla Brehm i svensk politi til NTB.

Bombeteknikere undersøkte bilen fredag kveld. Politiet har innledet etterforskning, i første omgang med mistanke om brudd på loven om brannfarlige og eksplosive varer.

Eksploderte

Räddningstjänsten bekrefter at bilen eksploderte, slik en rekke øyenvitner har forklart. Ifølge Östra sjukhuset var et barn i førskolealder blant de skadde. Barnet er livstruende skadd, melder nyhetsbyrået TT.

– Så langt vi vet, var alle de skadde i bilen. Vi må vite mer før vi kan si noe om hvorfor bilen eksploderte, sier Brehm til NTB.

Nødetatene fikk melding om eksplosjonen klokken 17.18. Politiet opplyser at fire eller fem personer befant seg i bilen da ulykken skjedde.

– Taket, eller hva det nå var, en plate, fløy sikkert ti meter opp i været. Det var et kraftig smell. Det fløy bildeler over alt, sier Janne Wolltin, som kjørte forbi da bilen eksploderte, til Aftonbladet.

Ved brannstasjon

Flere øyenvitner kom løpende til med brannslukningsapparater fra sine biler, etter å ha sett og hørt eksplosjonen. Like etterpå ankom redningsmannskapene.

– Brannstasjonen ligger like ved, så de hørte nok smellet. De ba folk trekke seg unna, sier Wolltin.

– Det så fælt ut. Bilen er helt ødelagt, og det gikk nesten ikke an å se hva slags bil det var. Det ligger masse bildeler rundt om på stedet, sier lastebilsjåføren Fatos Begu, som skulle levere varer til Volvo-fabrikken i nærheten, til Expressen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere