*Nettavisen* Nyheter.

Bombetrussel mot Bratislavas flyplass

Flyplassen utenfor den slovakiske hovedstaden Bratislava ble stengt på grunn av en bombetrussel torsdag, dagen før et stort NATO-møte i byen.

Flyene ble omdirigert til den østerrikske hovedstaden Wien, som ligger 40 kilometer unna.

Tidligere på dagen fant slovakisk politi to plastposer med eksplosiver i Bratislava, like ved bygningen der 300 tjenestemenn fra NATO skal avholde møte fredag.

Den ene posen inneholdt en halv kilo av et tsjekkoslovakisk sprengstoff brukt i industrien. Det andre sprengstoffet skal stamme fra det tidligere Jugoslavia.

Det ble også funnet utstyr til å detonere sprengstoffet, samt en tidsbryter. Utstyret og eksplosivene var ikke koblet sammen, ifølge politiet.

- Posene ble funnet under en søppelkasse, sa Boris Azaltovic, talsmann for innenriksdepartementet.

- Politiet gjennomsøkte gata både i går og i dag etter å ha mottatt informasjon fra etterretningstjenesten, la han til.

Til sammen 600 personer, inkludert journalister og gjester, er ventet til møtet i Reduta-palasset fredag. Azaltovic sa sikkerheten ved NATO-møtet «er garantert». 1.000 politimenn vil være på vakt ved palasset, mens ytterligere 3.000 kan bli satt inn dersom det blir nødvendig.

Eksperter sier mengden med eksplosiver som ble funnet ikke er nok til å rasere en bygning, men kan føre til omfattende skader dersom de blir detonert.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.