RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bondevik savner selskap i tenkeboksen

Sist oppdatert:
GRAND HOTEL (TV 2 Nettavisen) - Når vi skal ta stilling til EU, vil det være et helt annet enn det vi tok stilling til i 1994, mener Kjell Magne Bondevik. Han mener flere burde komme seg i tenkeboksen.

Tirsdag holdt statsministeren sin årlige pressefrokost på Grand Hotel. Etter å ha gått gjennom regjeringens skryteliste, ble Bondevik spurt om han nå hadde satt seg i tenkeboksen i forhold til EU.

-Nå er jeg gått inn i tenkeboksen. Det er opptil flere som sitter der. Vi som er der har det interessant, forsikret han.

Bondevik oppfordret flere til å bli med, og understreket at EU har forandret seg. Hvis Tyrkia kommer inn med sine 70 millioner innbyggere vil det ha en kraftig innvirking på EU, mente han.

-Jeg har ingen tro på at alle EU-land kan gå inn i en så dyp integrasjon som unionsplanene forespeilet, fortsatte Bondevik, og mente det får betydning for den norske EU-debatten.

- Det kan få andre til å tenke seg om på nytt, sa han.

Statsministeren understreket at han trodde KrF som parti ville komme til å si nei. Han mente Arbeiderpartiet «burde lytte til sin tidligere statsminister» Gro Harlem Brundtland og gå inn for en folkeavstemning om Norge skal søke om medlemskap før det eventuelt blir sendt en søknad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere