RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix/Jarl Fr. Erichsen

Bondevik til katastrofe-område

Sist oppdatert:
Neste uke reiser Kjell Magne Bondevik til Somalia og de andre landene på Afrikas Horn for å få oversikt over tørkekatastrofen.

- Katastrofen på Afrikas Horn vokser for hver dag som går. Rett før påske lanserte jeg på vegne av FN en regional appell hvor vi ber verden om å gi 426 millioner dollar, tilsvarende 2,7 milliarder kroner, for å avhjelpe situasjonen, sier Kjell Magne Bondevik i en pressemelding fra Oslosenteret for fred og menneskerettigheter.

Han er FNs spesialutsending for humanitære saker på Afrikas Horn

- Tusenvis av mennesker dør på grunn av sykdom og feilernæring som skyldes den langvarige tørken i Øst-Afrika, sier Bondevik.

Den dramatiske tørkekatastrofen rammer nå millioner av mennesker i Kenya, Etiopia, Eritrea, Somalia og Djibouti.

- I dag anslår FN at over 15 millioner mennesker star i fare for å bli rammet av sult på Afrikas Horn, og 8 millioner av disse trenger nå øyeblikkelig katastrofehjelp for å overleve, sier Bondevik.

Bondevik skal også besøke Den Arabiske Liga i Kairo for å be de bidra med mer penger til FN sitt hjelpearbeid i området.

- Den arabiske verden har tradisjonelt ikke bidratt med mye multilateral pengestøtte til FN sine humanitære appeller. Det vil jeg forsøke å endre og jeg vel derfor besøke ledelsen i Den Arabiske Liga i Kairo for å drøfte dette, sier Bondevik.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere