*Nettavisen* Nyheter.

Bopliktsaken igang i Strasbourg

Redaktør Sigmund Kydland i Tønsbergs Blad er godt fornøyd etter første rettsrunde i Strasbourg.

05.10.06 15:04

GRATIS OPPSETT: Få Nettavisen på mobil.

Den europeiske menneskerettighetsdomstolen (EMD) behandlet torsdag injuriesaken mellom finansmannen Tom Rygh og Tønsbergs Blad.

Fornøyd
- Jeg er svært fornøyd etter den muntlige høringen nå i dag, sier ansvarlig Kydland i Tønsbergs Blad til nyhetsbyrået NTB.

Før høringen har de syv dommerne og de to reservedommerne i EMD satt seg inn i saken gjennom skriftlige fremstillinger fra begge sider, fra Tønsbergs Blads advokater på den ene siden og fra regjeringsadvokaten på den andre siden.

Hele saken startet 8. juni 2000 da Tønsbergs Blad brukte tittelen «Kan bli tvunget til å selge» på forsiden sin , med bilde av Rygh i tilknytning til saken. Inne i avisen klinte de til med tittelen «Tjøme kommune jakter på boplikt-syndere».

Fjernet fra listen
I Lagmannsretten ble avisen dømt for ærekrenkelser og rettsstridige utsagn etter å ha skrevet at Ryghs navn stod på Tjøme kommunes liste over mulige syndere mot boplikten. I løpet av saksbehandlingen ble imidlertid Ryghs navn fjernet fra listen til Tjøme kommune som skulle sendes til Fylkeskommunen.

Striden står om hvorvidt mediene kan omtale saker under utvikling og viderebringe opplysninger som senere viser seg å være gale.

Kydland tror ifølge NTB at dom i saken kommer før jul.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag