RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

Bor med 1200 katter

Sist oppdatert:
Duo er mer enn en vanlig dyreelsker.

Dyreaktivisten Duo Zirong (39) er litt mer glad i katter enn gjennomsnittskineseren. Hun deler hjemmet sitt i Shanghai med hele 1200 katter, melder Reuters.

Kattene bor i bur, på trehyller eller i esker inne i Duos leilighet. Siden 1996 har dyreverneren tatt inn hjemløse katter fra gatene i millionbyen, som ellers står i fare for å havne på byboernes middagsbord.

- Jeg begynte å ta inn katter i 1996 da jeg først så dem lide og bli torturert. Helt tilfeldig begynte jeg å legge merke til hvordan de levde, og fant ut at livene deres var miserable, sier Duo til Reuters.

Den kattekjære kvinnen har blitt midtpunktet i en kontrovers etter at hun har blitt portrettert i kinesisk presse. Kritikere spør hvordan Duo klarer å ta vare på så mange katter, og peker på at noen har dødd i hennes varetekt. Selv synes hun fokuset er positivt, siden det kan gjøre flere oppmerksomme på katters vanskelige kår i Kina.

- Jeg tror at vi kan sette dyrebeskyttelse på agendaen gjennom dette, sier Duo, som nå forsøker å få alle de 1200 kattene sterilisert.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere