RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Londons fargerike borgermester Boris Johnson havner trolig i parlamentet.
Londons fargerike borgermester Boris Johnson havner trolig i parlamentet. Foto: Nick Ansell (Pa Photos)

Boris Johnson blir kandidat til nasjonalforsamlingen

Blir han ny statsministerkandidat?

Det britiske konservative partiet har nominert Londons fargerike borgermester Boris Johnson til kandidat til Underhuset fra en krets i Vest-London.

Johnson seiret i konkurranse med tre andre kandidater til å stille til valg til Parlamentet neste år i Uxbridge og South Ruislip, som er en sikker konservativ krets.

Utsiktene til at Johnson kan bli medlem av Parlamentet setter fart i spekulasjonene om at han har som ambisjon å etterfølge David Cameron som Tory-leder og statsminister.

Selv sier Johnson at han er «henrykt» over å få stille som parlamentskandidat, og han er også overbevist om at det konservative partiet vil vinne valget i mai neste år.

– Det kommer til å bli en tøff kamp og en lang kamp. Men jeg tviler ikke på at David Cameron blir gjenvalgt og at de konservative får absolutt flertall, sier han ifølge BBC.

Selv om Johnson skulle bli valgt inn i Parlamentet neste år, sier han at han har til hensikt å fortsette som Londons ordfører til mandatperioden utløper i mai 2016. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere