Boris Johnson er den mest prominente personen som har fått påvist koronasmitte, og det viser at covid-19-viruset ikke diskriminerer, skriver nyhetsbyrået AFP.

Flere britiske medier, blant dem BBC og Sky News , skriver at statsminister Johnson fikk oksygen fordi han slet med å puste. Han ble innlagt på en intensivavdeling på sykehuset ved 20-tiden mandag kveld.

Les også: Slik kan du tjene penger på aksjer i krisen: – Det er veldig lett å komme i gang (+)

Selv om han fikk oksygen, understreket statsministerens kontor at Johnson var våken.

– Johnson er ved bevissthet, han puster ved egen hjelp og er ikke lagt i respirator, opplyste en talsmann for statsministerens kontor mandag kveld.

Han la til at det ikke var snakk om en akutt innleggelse.

Syk i halvannen uke

Johnson (55) testet positivt på koronaviruset for elleve dager siden. Han fortsatte arbeidet med å styre landet fra isolasjon i statsministerboligen.

Les også: NRK-sak fikk Vedum til å hoppe i stolen: – Det er helt feil

Formen ble derimot ikke bedre, og søndag ble han innlagt på St. Thomas Hospital med symptomer på covid-19. Sykehuset er det nærmeste offentlige sykehuset til i 10 Downing Street.

– Statsministeren får utmerket behandling, og han takker helsepersonellet i NHS for deres harde arbeid og engasjement, opplyste talsmannen mandag kveld.

Utenriksministeren leder landet

Selv om Johnson blir frisk igjen raskt, vil han trolig ikke være i stand til å jobbe på en stund, skriver Sky News.

Les også: TIRSDAG: To negative norske tall, men ett tall viser forbedring på 50 prosent- opp 105

Storbritannia har ingen formell arverekkefølge dersom statsministeren skulle blir arbeidsufør. I Johnsons fravær er det utenriksminister Dominic Raab som vikarierer i rollen som statsminister.

Han skal blant annet lede landets krisestab og dets daglige møte. Tirsdagens ukentlige møte med hele krisestaben er derimot avlyst.

Trump ber for sin venn Boris Johnson

USAs president Donald Trump sier han ber for koronasyke Boris Johnson, som får intensivbehandling for covid-19-viruset.

si gjerne din mening i avstemningen før du leser videre, artikkelen fortsetter under

Trump kaller Johnson en nær venn og sier han har bedt legemiddelfirma ta kontakt med statsministerens leger for å se om USA kan bidra med noe.

– Det er en kompleks behandling som de nettopp har utviklet, svarte Trump på spørsmål om hva selskapene kunne bidra med.

– De har allerede møtt legene, og så får vi se hvordan det går. De er allerede på sykehuset, sa han på den daglige pressekonferansen om koronasituasjonen.

– Han er en fantastisk, varm og smart fyr som elsker landet sitt, sa Trump og la til at intensivbehandling er alvorlige saker.

Stoltenberg ønsker Johnson god bedring

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg sier han håper Boris Johnson snart blir frisk igjen. Storbritannias statsminister får intensivbehandling for covid-19.

– Mine tanker går til min venn, Storbritannias statsminister Boris Johnson. Ha styrke, Boris, og bli frisk snart, skriver Stoltenberg på Twitter.