RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bortført av stammefolk

Sist oppdatert:
Den tidligere tyske viseutenriksministeren og USA-ambassadøren Jürgen Chrobog, hans kone og hans tre barn ble onsdag kidnappet av jemenittiske stammefolk.

Borføringen av den tyske familien er den tredje kidnappingen i Jemen i år, opplyser myndighetene i landet ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Kidnapperne, som tilhører det lutfattige stammefolket al-Abdullah bin Dahha, ønsker å bruke gislene som pressmiddel for å få frigitt fengslede medlemmer av stammen, skriver nyhetsbyrået AP.

Et stort antall av stammens medlemmer ble arrestert for to måneder side netter sammenstøt med en nabostamme, og al-Abdullah bin Dahha-stammen beskylder regjeringen i Jemen for å ta side for den andre stammen.

På rundreise
Den tyske toppdiplomaten og hans familie skal være på ferie i Jemen, og ble tatt til fange av stammefolk mens de var på en utflukt til Shabwa-provinsen øst i landet fra havnebyen Aden.

Turistgruppen skal, ifølge lokale myndigheter, ha kjørte i to biler da en gruppe væpnede menn omringet kjøretøyene og tvang tyskerne inn i sine egne biler.

Skader sjelden gislene
Tysk UD bekrefter at familien er savnet, og opplyser også at de fem var del av en turistgruppe som var på rundreise i Jemen.

Også den tyske utenriksministeren bekrefter kidnappingen.

Det har de siste årene ikke vært uvanlig at stammefolk kidnapper turister i Jemen, men oftest blir gislene sluppet fri uten fysiske skader.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere