Boston-bomber ba ofrene om tilgivelse

Dzjokhar Tsarnajev (innfelt) sto bak terrorangrepet i Boston i 2013.

Dzjokhar Tsarnajev (innfelt) sto bak terrorangrepet i Boston i 2013. Foto: Ap/Afp

Møtte i retten for å få dødsdommen forkynt.

24.06.15 21:18

BOSTON (NTB-Reuters): Boston-bomberen Dzjokhar Tsarnajev ba om tilgivelse da han onsdag møtte ofrene for terrorangrepet mot Boston Marathon i retten.

– Jeg er lei meg for livene jeg har tatt, for lidelsene jeg har påført dere, for skadene jeg har gjort, skader som ikke kan gjøres godt igjen, sa 21-åringen da han møtte i retten for å få forkynt dødsdommen.

Om lag 20 pårørende og ofre for terrorangrepet var til stede i rettssalen.

Klikk på bildet for å forstørre.

DEMONSTRERTE: Motstandere av dødsstraff har stilt seg opp foran rettsbygningen i Boston i Massachusetts der Dzjokhar Tsarnajev skal få dødsdommen forkynt. Foto: Dominick Reuter (Reuters)

Blant dem er det flere som fikk sprengt vekk armer og bein da to bomber gikk av ved maratonløpets målstrek for to år siden. Andre mistet nære familiemedlemmer. Blant dem er Patricia Campbell, hvis 29 år gamle datter Krystle ble drept i angrepet.

– Du gikk feil vei. Jeg vet at livet er hardt, men valgene du gjorde er usle, og det du gjorde mot min datter, er motbydelig, sa Campbell da hun som første pårørende fikk uttale seg under rettsmøtet tidligere på dagen.

Tsarnajev ble i mai dømt til døden av en jury i en føderal domstol, men den ble først formelt kunngjort onsdag. Det er ventet at Tsarnajev vil anke dommen.

21-åringen skal nå flyttes til et høysikkerhetsfengsel enten i Colorado eller Indiana, der han skal sitte fram til henrettelsen. Det kan imidlertid ta mange år.

I alt mistet tre mennesker livet, mens 264 ble såret da Tsarnajev og storebroren Tamerlan plasserte ut i de to bombene. Broren ble drept under den påfølgende politijakten. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.