RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bot for å vise underbuksa

Sist oppdatert:
Pass på at ikke buksa henger for lavt hvis du besøker den amerikanske delstaten Virginia. Der kan du snart risikere 300 kroner i bot hvis underbuksa synes.

Det er politikeren Algie T. Howell som har stilt seg i bresjen for korstoget mot moten med å la undertøyet stikke fram over buksekanten, melder den danske avisen Politiken med henvisning til amerikanske medier.

Howells og flere med henne har ergret seg over boksershorts, tights og g-strengtruser, som stilles til skue for alle og enhver. Hiphopmotens lavt- og løsthengende bukser gir fritt utsyn til det meste, men et sted må grensen gå, mener altså Howell.

Tidligere denne uken fikk hun støtte for sin kampanje av andre politikere i delstaten, og de vedtok et lovforslag om at den som på usømmelig vis viser fram sitt undertøy kan dømmes til bøter på 300 kroner.

Den 67 år gamle Howell uttaler ifølge lokal presse at ideen til kampanjen kom under et besøk hos frisøren, der flere av kundene beklaget seg over ungdomsmoten.

- Det er jo en grunn til at det heter undertøy, sier han til avisen Virginian-Pilot.

Lovforslaget ble vedtatt med 60 mot 34 stemmer, men det er senatet som har siste ord før den nye loven kan tre i kraft.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere