RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Daily Mail)

Bra, Farouk!

Sist oppdatert:
Faren til ettersøkte Farouk Abdulhak gleder seg over at sønnen har meldt seg til advokat.

David Wilson, talsmann for Abdulhak-familien, opplyser til Nettavisen at Farouk Abdulhaks pappa, Shaher Abdulhak, gleder seg over at sønnen har meldt seg til advokat.

- Shaher har ikke selv hatt kontakt med sønnen, men gleder seg allikevel over at Farouk har meldt seg i hjemlandet, sier Wilson.

Les også: Meldte seg på advokatkontor

Det var den engelske avisen The Telegraph som tidlig søndag ettermiddag meldte at Farouk har vært i møte med en av Jemens mest erfarne advokater, Mohammed al Bakwli.

- Faren gir uttrykk for at dette er det mest fornuftige sønnen kunne ha gjort. Han har da også gjentatte ganger via media oppfordret sønnen sin til å melde seg, sier Wilson.

Ingen kontakt
På spørsmål fra Nettavisen om faren overhodet ikke har hatt kontakt med sønnen siden Martine Vik Magnussen ble drept for en uke siden, svarer han følgende:

- I arabiske familier kan det ikke betegnes som uvanlig at foreldrene mister kontakt med sine barn i alvorlige saker som dette, sier Wilson.

Pappa Shaher Abdulhak har ifølge flere engelske aviser gitt uttrykk for at sønnen vil bli ekskludert fra familien skulle det vise seg at han er drapsmannen.

Kun ettersøkt
Farouk Abdulhak er kun etterlyst som «et sentralt vitne» i saken. Britisk politi vil ikke si direkte at de mistenker at han står bak drapet på den norske studenten.

Martine Vik Magnussen ble funnet i kjelleren i boligkomplekset der Farouk Abdulhak bor. De to er i samme vennekrets, og forlot den fasjonable nattklubben Maddox sammen natt til fredag 14. mars.

Vik Magnussen ble funnet med store skader i hals- og nakkeskader, og politiet tror hun ble kvalt. Politiet vil ikke si om det kan foreligge et seksuelt motiv bak drapet, men Vik Magnussen ble funnet uten bukser, en Guess-klokke, en Marc Jacobs-håndveske, slangeskinnssko og Christian Dior-øreringer.

Storbritannia og Jemen har ingen utleveringsavtale, og Jemens grunnlov forbyr utlevering av jemenittiske statsborgere til utlandet. Jemenittiske domstoler kan derimot etterforske kriminelle handlinger som jemenittiske statsborgere har begått i utlandet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere