RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brann i kjemisk fabrikk

Sist oppdatert:
Folk i Göteborg-området ble onsdag bedt om å holde seg innendørs med vinduene lukket, etter at det brøt ut brann i en kjemikaliefabrikk i morgentimene.

Brannen ble meldt klokken 06.47. Fabrikken, som ligger 10 kilometer nordøst for Göteborg sentrum, produserer kjemikalier for overflatebehandling av metaller.

Onsdag ettermiddag brant det fortsatt inne i fabrikken, men brannvesenet sier til avisen Expressen at akuttfasen nå er over, og at man nå fokuserer i første rekke på å rense alt det forurensede vannet som er brukt under slukkingen.

Brannvesenet opplyser at de ikke vil gjøre forsøk på å slokke brannen, men heller la fabrikken brenne helt ned.

Evakuering
De første meldingene gikk ut på at røyken fra brannen var giftig. Røyken inneholder kjemikalier, men skal ikke være farligere enn røyk fra andre branner.

- Vi oppfordrer likevel folk til å holde seg innendørs, sa pressetalsmann ved politiet i Göteborg, Tomas Fuxborg, til TV 2 Nettavisen onsdag morgen.

36 personer som bor i et hjem for folk med psykiske problemer og folk med rusproblemer, ble evakuert på grunn av den kraftige røyken. Samtidig ble folk bedt om å holde seg innendørs med vinduene lukket, mens skoler og barnehager i området fikk beskjed om å slå av ventilasjonsanleggene.

Fabrikken heter «Bodycote», og ligger på Gamlestadsvägen i Göteborg, rundt ti kilometer nordøst for sentrum av byen. I bygningen på rundt 7000 kvadratmeter skal det blant annet være lager av salpetersyre, cyanider og lut, melder Expressen.

Til sammen 40 brannmannskaper fra fem brannstasjoner kjemper for å holde brannen under kontroll.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere