RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

Brann ved Det hvite hus

Sist oppdatert:
Da brannen ved Det hvite hus var slokket, dukket George W. Bush opp og takket for innsatsen.

Flere hundre personer måtte evakueres etter at det brøt ut brann ved et av kontorene i andre etasje i Eisenhower Executive Office Building der visepresident Dick Cheney disponerer et representasjonskontor. Bygget er en del av Det hvite hus-komplekset og ligger rett overfor presidentens kontor i vest-fløyen.

Brannen ble oppdaget i 09-tiden lokal tid. Brannvesen brukte økser for å hogge seg inn til kontoret der brannen brøt ut.

Kan ha startet i sikringsskap
Ikke mer enn 30-40 meter skilte vestfløyen fra flammene. Likevel ble ingen evakuert fra Det hvite hus.

Cheney arbeider vanligvis fra et kontor i hovedbygget i Det hvite hus, og befant seg i et møte med president George W. Bush, da brannen brøt ut.

Etter at slokningsarbeidet var over troppet både Bush og Cheney opp for å takke brannmannskapet. Det ble selvsagt tid til litt posering ved siden av brannbilen foran vestfløyen til Det hvite hus.

Årsaken til brannen er ikke kjent, men Reuters melder at arnestedet etter all sannsynlighet er et sikringsskap i tredje etasje. En marinesoldat som sto vakt i bygningen trengte behandling etter å blitt forbrent på den ene hånden, melder the Washington Post

En talsperson fra Secret Service bekrefter at bygningen ble vakuert av sikkerhetshensyn.

- Ikke terrorisme
Alan Etter ved brannvesenet i District of Columbia sier røyken veltet ut fra telefon- eller annet elektrisk utstyr. Det er ingen indikasjoner på at brannen er et resultat av terrorisme.

Ved 16-tiden opplyser brannvesenet at brannen er under kontroll. Under slukningen sikret mannskap fra brannvesenet dyrebare møbler fra bygget på en av balkongene.

Bygget er laget av granitt. Det ble påbegynt i 1871 og sluttført 17 år senere. Det materielle skadeomfanget er ikke kjent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere