RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brannfakkel fra Gere

Sist oppdatert:
Journalistene som møtte frem på pressekonferansen med Richard Gere i Tokyo mandag, fikk seg en overraskelse.

(SIDE2): Nyhetsbyrået Reuters kan melde at skuespilleren tok et kraftig oppgjør med Europas planer om å oppheve sin 16 år lange våpenembargo av Kina.

Egentlig skulle Gere promotere sin nye film «Shall We Dance?», der han spiller sammen med Jennifer Lopez.

I stedet grep han mikrofonen og fordømte EUs planer om å droppe forbudet som ble innført etter de blodige studentprotestene i 1989.

- Jeg er fullstendig enig med Japans statsminister i at EU ikke burde fjerne forbudet mot våpensalg til Kina, sa Gere.

Bakgrunnen for uttalelsen er Frankrikes statsminister Jacques Chiracs besøk i Japan, og der har han prøvd å blidgjøre kollega Junichiro Koizumi ved å si at oppheving av embargoen ikke vil føre til økt våpensalg til Kina.

- Kina burde ikke bli belønnet for sine anti-utskillelses-lover, sa Gere til det spente forholdet mellom Kina og Taiwan.

Gere, som slo gjennom med «Pretty Woman» og «An Officer and a Gentleman», er en høyprofilert buddhist og tilhenger av Dalai Lama.

Den åndelige lederen av Tibet har vært persona non grata i Kina siden 1959 da han flyktet til India etter et mislykket opprør mot det kinesiske kommuniststyret.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere