Brannsjef Choi Seong-beom i Yongsan-distriktet i Seoul sier at det er folk fra Norge, Iran, Usbekistan og Kina blant 19 døde utlendingene i tragedien. Hvor mange fra hvert land sier ikke Yonhap noe om.

Pressetalsperson i UD Ane Haavardsdatter Lunde sier at UD har mottatt informasjon om at norske borgere kan være rammet i den tragiske hendelsen, men kan ikke bekrefte det før de har innhentet mer informasjon.

Minst 151 mennesker er døde og 82 skadd etter at det oppsto trengsel og panikk under halloween-feiringen i Seoul lørdag.

Trengt sammen

Tragedien skjedde da tusenvis av feststemte mennesker som var ute for å feire halloween, ble trengt sammen i en smal gate i byens livlige utelivsdistrikt Itaewon.

Mange ble klemt eller trampet i hjel idet folk forsøkte å komme seg unna.

Videoer delt i sosiale medier viser både ambulansepersonell og andre som gir hjerte- og lungeredning til mennesker som ligger livløse på bakken. Andre mennesker var dekket helt til med laken.

Unge mennesker

Brannmester Choi sier tallet på døde kan stige ytterligere etter hvert som redningsmannskaper får søkt gjennom de smale og svingete veiene i området. Ifølge Choi er tilstanden kritisk for flere av de skadde.

De fleste av de rammede er unge mennesker i tenårene eller 20-årene. 97 av de døde er kvinner og 54 er menn.

Rundt 100.000 mennesker hadde samlet seg til den første munnbind-frie halloween-feiringen i fornøyelsesdistriktet Itaewon siden pandemien.

Selv om det ikke er tradisjon for halloween-feiring i Korea, er amerikanske halloween blitt populært blant de unge, og mange kom i kostymer til barer og klubber.

Øyenvitne: – Det tok aldri slutt

Et øyenvitne forteller til det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap at han så folk bli klemt til døde.

– Folk lå oppå hverandre i flere lag. Noen mistet gradvis bevisstheten, mens andre allerede så ut som de var døde, sier han.

En annen overlevende ved navn Kim sier at folk falt som dominobrikker etter at de ble puffet av andre. Han var selv fanger i halvannen time i trengselen før han ble reddet ut, mens noen ropte om hjelp og andre mistet pusten.

Svenske Alex Noble, som befant seg på hovedgaten i Itaewon, forteller til Sveriges Radio P4 at det plutselig kom mange ambulanser og brannbiler, og hvordan han så mennesker bli båret dit fra andre steder.

– Det tok aldri slutt. Alle så helt livløse ut, forteller han.

– Jeg har aldri sett så mange mennesker dø framfor meg, sier han og forteller at han så minst 60 mennesker som lå livløse på den store gaten.

Kaotiske scener

Et stort antall ambulanser og om lag 800 redningsfolk ble sendt til stedet, og ambulanser gikk i skytteltrafikk til nærliggende sykehus. Redningsmannskaper er også kommet til Seoul fra andre steder i landet.

Øyenvitner forteller om kaotiske forhold i gatene der det er så mange mennesker, både døde, skadde og uskadde, at ambulanser og andre utrykningskjøretøyer ikke kommer fram.

Så mange mennesker trengte hjelp at redningsmannskapene måtte be tilfeldig forbipasserende hjelpe til med førstehjelp.

Mens de skadde blir fraktet til sykehus, blir mange av de døde brakt til en gymsal i nærheten i påvente av å bli identifisert.

Rykter om kjendis

Politiet sier de foreløpig ikke vet hva som utløste trengselen og panikken, men at ulykken etterforskes. Ifølge lokale medier oppsto trengselen da et stort antall folk la på sprang mot en bar i Itaewon etter rykter om at en ikke navngitt kjendis var der.

President Yoon Suk-yeol har innkalt til krisemøte om ulykken. Han oppfordret ansvarlige myndigheter til å sørge for at de skadde får rask behandling og se til at det er nok ledige senger på sykehusene i nærheten. Han oppfordret også folk til å holde seg unna området og la ambulanser slippe til.

Søndag erklærte han nasjonal sørgeperiode og sa at myndighetene vil betale for medisinsk behandling for de skadde og begravelser for de omkomne.