RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: STOYAN NENOV (Reuters)

Breiviks brevvenn siktet for trusler

Sist oppdatert:
Han skrev brev og kom med støtteerklæringer til massemorderen. Nå er han siktet for å ha truet med å angripe sin gamle skole.

Amerikanske Kevin Forts (23) gjorde seg tidligere i år bemerket med støtteerklæringer og brev til Anders Behring Breivik. Tirsdag ble han framstilt for retten i Worcester i delstaten Massachusetts i forbindelse med at han er siktet for å ha framsatt bombetrusler, melder amerikanske medier.

Kevin Forts ble i april utvist fra høyskolen han gikk på etter å ha uttrykt sin støtte til den norske massemorderen og sagt at handlingene hans var nødvendige.

I september 2011 fant skolemyndighetene ved Assumption College et notat med trusler om at voldelige handlinger skulle skje på skolen den dagen. Sammen med truslene, fant de en kopi av Breiviks manifest, melder CBS Boston.

En skolebygning ble evakuert og gjennomsøkt i forbindelse med funnet.

Ifølge rettsdokumenter som ble kjent tirsdag, har politiet funnet Forts fingeravtrykk på trusselbrevet.

Forts erkjente ikke straffskyld for anklagene. Han er pålagt å holde seg unna skoleområdet og må møte i retten igjen 15. november, skriver Telegram & Gazette i sin nettutgave.

Forts ble intervjuet av VG i april og fortalte da om brevene han har skrevet.

«Jeg støtter deg, Mr Breivik, og jo flere detaljer jeg kan fastslå om operasjonen, så vil det styrke min sak og min politiske utdanning», skriver han i et av brevene ifølge VG.

VGs intervju med Forts ble tatt opp på video og er senere lagt ut på nettet og spredt på YouTube.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere