RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brende: – Svært viktig valg for Afghanistan

Utenriksminister Børge Brende mener folket i Afghanistan ga klar beskjed om et ønske om fred og demokrati da landet holdt første runde i sitt presidentvalg lørdag.
Utenriksminister Børge Brende mener folket i Afghanistan ga klar beskjed om et ønske om fred og demokrati da landet holdt første runde i sitt presidentvalg lørdag. Foto: Erlend Aas (NTB Scanpix)
Valget i Afghanistan er svært viktig for landets framtid, mener utenriksminister Børge Brende (H).

Lørdag gikk første runde i presidentvalget av stabelen i Afghanistan. Millioner av mennesker trosset truslene om vold for å avgi stemme, og den afghanske valgkommisjonen betegnet valget som en suksess.

– Dette valget er svært viktig for Afghanistans framtid, sier Brende til NTB.

– Unge og gamle, kvinner og menn over hele landet har i dag trosset terrortrusler, kulde og dårlig vær og stått i lange køer for å avgi stemme. Det er en sterk beskjed om at folket i Afghanistan ønsker fred og demokrati, sier han.

Men velgere er også blitt utsatt for angrep, og det er kommet beskyldninger om valgfusk og uregelmessigheter, påpeker han.

– Dette må følges opp av afghanske myndigheter. I tida som kommer fram til et endelig valgresultat foreligger, er det viktig at alle parter viser ansvar og maner til ro, sier Brende. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere