RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brende frykter russisk annektering av Krim

Utenriksminister Børge Brende (H) tror Russland kan komme til å annektere Krim-halvøya etter søndagens sterkt kritiserte folkeavstemning.

– Når et overveldende flertall har stemt ja til å bli en del av Russland, er det nærliggende å frykte at russerne nå annekterer Krim i strid med folkeretten, sier han til NTB.

Ifølge en valgdagsmåling stemte 93 prosent for at den selvstyrte regionen i Ukraina skal bli del av Russland.

– Det er det minst overraskende resultatet man kunne tenke seg. Folkeavstemningen ble gjennomført med russiske soldater i Krims gater. Den er ikke legitim og i strid med folkeretten, sier Brende, viser til at Russland anerkjente Krim som del av Ukraina i 1994.

– Det er uhørt å gjennomføre en folkeavstemning på et annet lands territorium med egne soldater i gatene, fortsetter han.

Brende utelukker ikke at EUs utenriksministre mandag vedtar nye restriktive tiltak overfor Russland.

– Putins opptreden er populær hos mange i hjemlandet, men den koster dyrt i form av kapitalflukt. Børsene stuper og rubelen faller, sier han

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere