RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brende gjør som EU

STRAMMER GREPET: Utenriksminister Børge Brende.
STRAMMER GREPET: Utenriksminister Børge Brende. Foto: Anette Karlsen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Innfører akkurat de samme straffetiltakene mot i alt 33 navngitte russere og Krim-borgere.

Det betyr at en rekke sentrale russiske politikere og tjenestemenn ikke lenger er velkomne i Norge, verken på besøk eller på gjennomreise. De får heller ikke tilgang til verdier de eventuelt har i Norge.

– Sanksjonene vil bli iverksatt svært raskt. Det er ikke noe alternativ for Norge å ikke være med på vedtakene som EU og NATO gjør, sier Brende til NTB.

Sanksjonene gjelder blant annet lederne for de to kamrene i den russiske nasjonalforsamlingen og visestatsminister Dmitrij Rogozin.

Brende viser til at Russland ved å annektere Krim-halvøya «har tatt en bit av et annet europeisk land», og at Norge ikke kan sitte stille mens resten av Europa reagerer.

– Det er ingen tvil om at når Norge nå slutter seg til de samme tiltakene som våre allierte i Europa innfører, kan det også komme russiske mottiltak som kan ramme norske interesser. Men Norge, som et land med åtte ganger så store havområder som landområder, er nødt til å reagere på lik linje med EU. Vi er avhengige av solidaritet med NATO og med resten av Europa, framholder Brende. (©NTB)Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere