RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brende håper Israel-valg gir ny giv til fredsforhandlinger

Børge Brende håper den nye regjeringen vil bidra til å redusere konfliktnivået i regionen.
Børge Brende håper den nye regjeringen vil bidra til å redusere konfliktnivået i regionen. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Utenriksminister Børge Brende vil ikke spekulere i hvem som går seirende ut av tirsdagens valg i Israel, men håper den nye regjeringen vil bidra til å redusere konfliktnivået i regionen.

– Jeg håper virkelig at det etter valget vil være et klart flertall i Knesset for å gjenoppta prosessen og forhandlingene om en tostatsløsning basert på grensene fra 1967 – med mulighet for bytte av land, sier Brende (H).

Han mener den siste tids hendelser har ført til at konfliktnivået mellom israelerne og palestinerne er svært høyt. Det skyldes blant annet at Israel har holdt igjen nesten 1 milliard kroner per måned i skatter og avgifter som landet har krevd inn på vegne av palestinerne. Det ble gjort som en reaksjon på at Palestina søkte og fikk medlemskap i Den internasjonale straffedomstolen (ICC).

– Nå har jo denne konflikten bare eskalert og eskalert. Dette kan jo komme helt ut av kontroll hvis det fortsetter å trappes opp på denne måten. Det første den nye israelske regjeringen må gjøre, er å redusere konfliktnivået, og dette bør følges opp av palestinerne, sier Brende.

– Deretter bør forhandlingene om en tostatsløsning gjenopptas, fortsetter han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere