RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Palestinere flagger på toppen av en brennende synagoge i den tidligere jødiske bosetningen Netzarim nord på Gazastripen mandag.
Palestinere flagger på toppen av en brennende synagoge i den tidligere jødiske bosetningen Netzarim nord på Gazastripen mandag. Foto: SCANPIX/REUTERS/Yannis Behrakis

Brenner synagogene

Sist oppdatert:
Israelske soldater forlot Gaza-stripen i natt. Palestinere rykket inn i de forlatte bosetningene og satte fyr på en rekke synagoger.

Jublende palestinere plantet flagg i ruinene av de jødiske bosetningene og satte fyr på synagoger mandag.

Israelske styrker trakk seg i løpet av natten ut fra Gaza-stripen etter 38 år med okkupasjon.

Tusenvis av palestinske sikkerhetsstyrker gjorde seierstegn mens de tok over der israelske tanks og pansrede kjøretøy trakk seg tilbake i ly av mørket.

Ungdommer satte fyr på en rekke synagoger som sto igjen i de 21 bosetningene, skriver Reuters. Bosetningene ble evakuert i forrige måned som del av Israel statsminister Ariel Sharons plan for tilbaketrekking fra Gazastripen.

Men selv om palestinerne ønsker tilbaketrekkingen velkommen frykter de at Sharon slipper taket i Gaza, hvor 1,4 millioner palestinere bor, for å kunne holde på større områder i det okkuperte Vestbredden der 245.000 jødiske bosettere bor isolert fra 2,4 millioner arabere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere