Gå til sidens hovedinnhold

Brevbomber eksploderte på ambassader i Roma

Sveits' og Chiles ambassader i Roma ble rammet av brevbomber torsdag. En person fikk hendene ødelagt da han åpnet en av pakkene.

Italiensk politi har finkjemmet ambassader og konsulater i Roma etter at brevbomber eksploderte ved den sveitsiske og den chilenske ambassaden torsdag, melder BBC News. En ansatt ved den sveitsiske ambassaden fikk hendene skadet, mens en person ved den chilenske ambassaden ble lettere skadd. Begge ble skadet da de åpnet pakkene.

Italias utenriksminister Franco Frattini sier at samtlige utenlandske ambassader i Roma skal undersøkes, melder Ritzau.

- Bølge av terror
Borgermesteren i Roma, Gianni Alemanno, uttalte at «det er en bølge av terror mot ambassadene, noe langt mer bekymringsfullt enn et enkelt angrep».

Tirsdag ble det funnet det man mistenkte var en bombe på et tomt tog i Roma. Det viste seg etter hvert at pakken ikke hadde noe detonator og undersøkelser viste at pakken heller ikke inneholdt sprengstoff.

Avis peker på anarkistgrupper
Politiet etterforsker saken, men hvem ennå ikke hvem som står bak brevbombene og kan heller ikke si at det er noen forbindelse mellom pakken på toget tirsdag og brevbombene som rammet de to ambassadene.

Avisa Corriere della Sera skriver ifølge BBC News at politiet blant annet vil se på mulige koblinger til anarkistbevegelser. Italia og hovedstaden Roma har de siste ukene opplevd flere demonstrasjoner mot regjeringen.

Corriere della Sera melder at det også ble funnet en mistenkelig pakke ved den ukrainske ambassaden, men at denne viste seg ikke å inneholde eksplosiver.

Ødela hendene
Mannen som ble skadet på den sveitsiske ambassaden skal ha vært en vaktmester. Han ble kjørt til sykehus med store skader på hendene og står i fare for å måtte ampurtere.

En talsmann for ambassaden opplyster at eksplosjonen skjedde ved 12-tiden norsk tid.

Ambassaden ligger ved Villa Glori-parken, nord for Roma sentrum.

Tre timer senere hørtes en eksplosjon ved Chiles ambassade i Via Po. Politiet rykket ut til stedet. En person ble skadet da vedkommende åpnet pakken, men denne personen slapp unna uten alvorlige skader.

Se video fra Corriere TV under:

HTML EMBED

Les også: Bombe funnet på undergrunnsbane i Roma

Reklame

Kutt den skyhøye strømregningen: Slik får du billigst og best varempumpe