RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: EPA

Britene frykter muslimer

Sist oppdatert:
Andelen briter som frykter muslimer og islam, har økt kraftig det siste året.

De siste terrorarrestasjonene og fjorårets terroraksjoner på Londons t-bane og busser har gjort at andelen briter som frykter muslimer og islam, har skutt i været, skriver The Daily Telegraph.

Hele 53 prosent av de spurte i avisens nye meningsmåling mener nå at islam utgjør en trussel mot Vesten, mot 32 prosent i 2001.

Andelen som mener at de aller fleste britiske muslimer er fredelige, lovlydige borgere som avskyr terrorhandlinger like mye som enhver annen har falt fra 23 prosent for et år siden til 16 prosent i dag. Hele 18 prosent, eller nesten hver femte brite, mener tvert imot at en stor andel av den britiske muslimske befolkningen ikke eier lojalitet til landet og kan tenkes å begå terrorhandlinger.

Storbritannia hadde i fjor rekordhøy befolkningsvekst, hovedsakelig på grunn av innvandring, noe som også har resultert i den høyeste fødselsraten på 30 år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere