Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Britene mener Bush er farlig

Foto: (Reuters)
Sist oppdatert:
Et klart flertall av britene mener at USAs president George W. Bush er en fare for verdensfreden. Dessuten synes de han er dum.

Få dager før Bush ønskes velkommen til offisielt besøk i Storbritannia, sier 60 prosent av de spurte i en meningsmåling i Sunday Times at Bush er farlig, mens bare 7 prosent mener han er en god verdensleder, melder NTB-AFP.

En indikasjon på hvor liten respekt britene har for Bush, er at 37 prosent mener han er dum, mens bare 6 prosent mener han er veltalende og 10 prosent at han er intelligent.

Et flertall på 53 prosent støtter de store demonstrasjonene som forberedes i protest mot det tre dager lange besøket til Bush. 41 prosent støtter dem ikke.

45 prosent mener det var galt av Storbritannia og USA å gå til krig mot Irak, mens 43 prosent mener det var riktig.

Da dette spørsmålet ble stilt til britene i mars og i april da de amerikanske styrkene rykket inn i Bagdad, var det 66 prosent som mente krigen var riktig og 29 prosent som var imot.

Nå venter nesten tre firedeler av britene - 73 prosent - at sikkerhetssituasjonen kommer til å bli verre i tiden som kommer.

Likevel er det bare 20 prosent som vil ha de britiske styrkene hjem med en gang. 26 prosent mener de må hjem i løpet av seks måneder. 47 prosent mener Storbritannia har plikt til å ha soldater i Irak.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!