RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Britene utelukket angrep

Foto: SCANPIX/REUTERS
Sist oppdatert:
Britisk etterretning følte seg trygge på at landet ikke var i fare for å bli angrepet av terrorister.

Kort tid før fire bomber tok livet av 56 mennesker i London 7. juli, anså britisk etterretning sjansen for et terrorangrep på britisk jord som svært liten.

«På det nåværende tidspunkt finnes det ingen gruppe som både har til hensikt og har kapasitet til å angripe Storbritannia», heter det en vurderingsrapport fra en analysegruppe. Rapporten førte til at trusselnivået mot Storbritannia ble senket fra «alvorlig og konkret» til «vesentlig», ifølge New York Times, som har fått tak i en kopi av dokumentet.

På spørsmål fra avisen om dokumentet, svarer en tjenestemann at «etterretningsdokumenter ikke kommenteres.»

Britisk etterretning har etter terrorangrepet 7. juli fått kritikk for hvorfor sikkerhetsnivået ikke var hevet, spesielt siden G8-møtet ble arrangert i Skottland den uken.

The Joint Terrorist Analysis Centre som utarbeidet rapporten er en gruppe tjenestemenn fra Storbritannias øverste etterretningstjenester, i tillegg til politi og tollvesen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere