Britene vil ha William som konge, ikke Charles

PRINSEN OG HANS FORLOVEDE: Kate Middleton og Prins William i leende passiar med pressen.

PRINSEN OG HANS FORLOVEDE: Kate Middleton og Prins William i leende passiar med pressen. Foto: AFP/Scanpix

Et flertall av britene vil helst se prins William og forloveden Kate Middleton på tronen etter dronning Elizabeth.

21.11.10 12:31

London (NTB-Reuters): Prins William og forloveden Kate Middleton bør bli Storbritannias neste konge og dronning, mener et flertall av britene. Mange synes prins Charles bør tre til side slik at sønnen har mulighet til å overta tronen.

I utgangspunktet er det Charles som skal overta den dagens hans mor, dronning Elizabeth, går bort. Men to nye meningsmålinger viser at britene helst skulle ønske seg et hopp i arverekkefølgen.

64 prosent svarer at de ønsker seg nyforlovede William og Kate Middleton som konge og dronning i en måling utført for avisa News of the World.

I en måling som er offentliggjort av avisa The Times, svarer 44 prosent at Charles bør tre til side slik at William blir konge etter Elizabeth. 37 prosent mener det vil være feil å endre arverekkefølgen.

Charles uttalte nylig i et intervju at hans kone Camilla vil kunne få tittelen dronning dersom han overtar tronen. Dette er i strid med hva paret sa da de giftet seg i 2005, åtte år etter at Charles første kone Diana omkom i en bilulykke. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.