*Nettavisen* Nyheter.

Briter smittet av coronaviruset på fransk skisted

SKISTED: Britene skal ha blitt smittet på skistedet Les Contamines-Montjoie. Her ser man Mont Jol.

SKISTED: Britene skal ha blitt smittet på skistedet Les Contamines-Montjoie. Her ser man Mont Jol. Foto: Jean-Pol GRANDMONT (Wikimedia Commons)

Fem britiske statsborgere, blant dem et barn, er smittet av coronoaviruset på det franske skistedet Les Contamines- Monjoie i Alpene.

08.02.20 17:33

Fem britiske statsborgere, blant dem et barn, er smittet av Wuhan-viruset på det franske skistedet Les Contamines-Monjoie i Alpene.

De fem bodde i den samme turisthytta som en annen brite som nylig hadde vært i Singapore og blitt smittet der, opplyser Frankrikes helseminister Agnes Buzyn.

De fem britene, fire voksne og et barn, er innlagt på sykehus i Lyon, Grenoble og Saint-Étienne, men tilstanden er ikke alvorlig, sier hun. I tillegg er seks andre briter som oppholdt seg på skistedet, lagt inn på sykehus for observasjon.

Til sammen elleve personer har til nå fått påvist Wuhan-viruset i Frankrike, ifølge helseministeren. Briten som var smittekilde, er tilbake i hjemlandet og regnes ikke med blant de elleve.

To skoler der det britiske barnet gikk for å få franskundervisning, vil bli stengt neste uke. Foreldre til rundt 350 barn er varslet om saken, opplyste lokale myndigheter på en pressekonferanse lørdag, skriver Cnews.

Myndighetene i både Frankrike og Singapore jobber nå for å komme i kontakt med andre som har vært i nær kontakt med briten.

Han var på forretningsreise, og deltok på et arrangement på et hotell i Singapore 22. januar med 94 andre utlendinger, opplyser franske myndigheter. Det er oppdaget smittespredning i Malaysia og Sør-Korea rundt folk som har deltatt på det samme arrangementet, sier helsemyndighetenes talsmann Jerome Salomon.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag