*Nettavisen* Nyheter.

British Steel kollapser – tusenvis av arbeidsplasser i fare

Flere tusen arbeidsplasser er i fare på British Steels stålfabrikk i Scunthorpe i England. Arkivfoto: AP / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Storbritannias nest største stålprodusent British Steel er konkurs etter at samtalene med regjeringen om en redningspakke mislyktes.

22.05.19 15:07

Selskapet ble offisielt nedlagt og splittet opp ved likvidasjon i en domstol i London onsdag.

Meningen er at selskapets eiendeler skal selges slik at gjeld kan nedbetales. Likevel fortsetter driften inntil videre.

– Selskapet vil fortsette å handle og forsyne sine kunder mens jeg vurderer mulighetene for virksomheten, sier bobestyrer David Chapman.

British Steel har rundt 5.000 ansatte, de fleste av dem ved selskapets anlegg i Scunthorpe nordøst i England. Ytterligere 20.000 jobber står i faresonen hos selskapets underleverandører, deriblant Frankrike og Nederland.

Tidligere denne uka ble det klart at British Steel, som eies av investeringsselskapet Greybull, forsøkte å sikre seg flere hundre millioner kroner i krisehjelp for å takle det som ble omtalt som «brexit-relaterte saker».

Den britiske regjeringen lovet tirsdag at alle steiner skulle snus for å hjelpe landets nest største stålprodusent. Men regjeringen avviste opposisjonens krav om at selskapet må nasjonaliseres.

Tidligere i mai greide British Steel å sikre et statlig lån på 120 millioner pund for å dekke kostnadene til EUs system for klimakvoter.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag