Britisk diplomat omkom i flyulykke

FNs øverste representant i Usbekistan, den britiske diplomaten Richard Conroy, var blant dødsofrene i tirsdagens flyulykke utenfor Tasjkent.

14.01.04 10:50

- Et Yak-40 fly styrtet i nærheten av Tasjkent flyplass rett før landing. De 32 passasjerene og mannskapet på fem ble drept, opplyser myndighetene i landet.

- Vi kan bekrefte at en brite, Richard Conroy, FNs koordinator i Usbekistan, var blant dem som ble drept, sa en talsmann for det britiske utenriksdepartementet i London.

Ulykkesflyet tilhørte et usbekisk flyselskap og kom fra byen Termez ved grensa til Afghanistan da det styrtet tirsdag kveld.

Usbekistans autoritære president Islam Karimov besøkte selv ulykkesstedet noen timer etter styrten, og sendte senere sine kondolanser til ofrenes familier og venner.

Flytypen Yak-40 ble konstruert i 1966 og benyttes til kortdistanseflyginger. Modellen regnes som en av de sikreste flytypene som noensinne er produsert i Sovjetunionen.

Årsaken til tirsdagens ulykke er ikke kjent, men ifølge øyenvitner var flyet omgitt av flammer rett før det styrtet rett ved et tettbebygd område. Ingen om bord overlevde ulykken.

(NTB-AFP)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag