Britisk politi tviler på blodprøve

Britisk politi sår tvil om blodprøven som viste at prinsesse Dianas sjåfør hadde promille, og er ikke lenger sikre på at dette er årsaken til ulykken der prinsessen mistet livet.

10.01.04 15:24

Det skriver avisa The Times lørdag, ifølge NTB-AFP.

Politiet er usikker på ektheten av blodprøven brukt i en fransk granskning der konklusjonen var at årsaken til prinsesse Dianas død var at sjåføren hadde promille.

Ifølge avisa er høytstående politioffiserer bekymret over blodprøven og over at fransk politi ikke har utført en DNA-test som beviser at den stammer fra sjåføren, Henri Paul. Britisk politi frykter at blodprøven kan ha tilhørt en annen, og at prøvene ble forvekslet i laboratoriet.

- Det kommer ikke som noen overraskelse. Vi har hele tiden visst at det var noe rart med blodprøven. Vi er overbeviste om at vår sønn ikke hadde drukket alkohol. Han hadde ikke slike problemer, sier Henri Pauls far Jean i en kommentar, ifølge Expressen.

Den første britiske rettslige undersøkelsen av hvordan prinsesse Diana døde ble tirsdag innledet i London.

Samtidig offentliggjorde den britiske tabloidavisa Daily Mirror at Diana mistenkte prins Charles for å ville ta livet av henne før bilulykken i Paris i 1997 der hun omkom.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.