RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Britisk spion funnet død

Sist oppdatert:
En tidligere Sinn Fein-leder ble funnet død med skuddsår tirsdag.

Mannen ble nylig avslørt som britisk spion. Ifølge irsk politi så han ut til å ha blitt torturert før han døde, men de kunne tirsdag kveld ikke slå endelig fast om han hadde blitt drept.

Denis Donaldson, en høytstående Sinn Feinn-representant i den forrige koalisjonsregjeringen i Nord-Irland, innrømmet i desember at han hadde stått på lønningslista til de britiske hemmelige tjenestene og anti-terrorpolitiet i Nord-Irland i to tiår, melder AP.

Donaldson gikk siden i skjul.

Sinn Fein er den politiske fløyen til IRA, men bevegelsen avviste tirsdag kveld enhver forbindelse med drapet. Den tradisjonelle straffen for IRA-tystere er døden.

Torsdag er det ventet at det vil legges frem en plan for å gjenoppta forsøkene på en Nord-Irsk koalisjonsregjering mellom unionistene og Sinn Fein. Disse forsøkene på å føre fredsprosessen videre kan bli forpurret av tirsdagens dødsfall.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere