RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

Britiske jenter: - Vi ble lurt

Sist oppdatert:
De to 16-åringene som ble tatt for å smugle kokain sier at de er uskyldige.

De to britiske tenåringsjentene som er arrestert for kokainsmugling i Ghana hevder de ble lurt til å ta med seg stoffet hjem til Storbritannia, ifølge Sky News.

Yasemin Vatansever (16) og Yatunde Diya (16) fra Islington nord i London sa til foreldrene sine at de skulle på skoletur til Frankrike, men fløy i stedet til Ghanas hovedstad Accra. Billettene var kjøpt og betalt av en ghanesisk mann de bare kjente som Jay, som jentene hadde møtt i London.

Holdt fest
I Ghana møtte jentene to unge menn som tok seg av dem i en uke. Den siste kvelden holdt de en stor fest til ære for dem i en forstad til Accra.

Da ble de også bedt om å ta med seg to laptopvesker hjem.

- Det var to gutter som ga oss veskene, og sa at vi skulle ta dem med, at det var tomme vesker. Vi trodde aldri at det var noe som ikke var bra inne i dem. De sa at vi skulle dra til Storbritannia og gi veskene til en gutt på flyplassen, forklarte Yasemin til Channel 4 News på telefon fra Accra.

Tilbudt 35.000
I veskene var det til sammen 6 kilo kokain, med en gateverdi på over 3,5 millioner kroner. Jentene skal ha blitt tilbudt 35.000 kroner hver for å ta med veskene, ifølge Times Online.

Likevel sier de to jentene at de ikke mistenkte noe.

- Det var en set-up. De sa ingenting til oss, vi tenkte ingenting, vi er rett og slett uskyldige, sa Yasemin.

Dersom Yasemin og Yatunde blir dømt, vil de få minst ti år i fengsel i Ghana. Det sitter fem andre briter i ghanesiske fengsler, alle dømt for narkotikasmugling, ifølge The Guardian.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere