Gå til sidens hovedinnhold

Britiske jenter (16) dømt for kokainsmugling

Unge kurerer dømt i Ghana.

De to britiske 16 år gamle jentene som i juli 2007 ble arrestert i Ghana for å ha forsøkt å smugle seks kilo kokain til Storbritannia, ble i dag dømt til et år hver i fengsel. Det melder Reuters.

Dermed slapp de to billig unna sett i forhold til at de kunne blitt dømt til minimum ti års fengsel dersom de hadde blitt funnet skyldig i å ha forsøkt å smugle kokainen.

Kurerer
Saken skapte stor oppmerksomhet da den ble kjent sist sommer, ettersom myndighetene i de to landene mente arrestasjonen av de to jentene var bevis for hvor langt de kriminelle narkogjengene kan gå i forsøket på å få narkotikaen over grensene.

Yasemin Vatansever og Yatunde Diya ble arrestert 2. juli på Kotoka flyplass i hovedstaden Accra mens de bar på hver sin laptopveske med tre kilo kokain i.

Laptopene var fjernet for å gjøre plass til stoffet, og jentene ble stoppet da de var på vei om bord i et fly til Storbritannia. Laptopene hadde de fått av en mann de hadde møtt i London, og som inviterte dem til Ghana.

35.000 kroner
Jentene skal ha blitt betalt rundt 35.000 norske kroner for å bære hver av veskene om bord på flyet. Flybillettene ble betalt av bakmennene, det samme ble hotellrom og mat i Ghana.

Kokainen hadde en gateverdi på om lag 3,5 millioner kroner.

Jentene har sagt de ikke visste om narkotikaen, men ble i november funnet skyldig i en ungdomsdomstol.

Jentene ble tatt på flyplassen i hovedstaden Accra 2. juli, på vei om bord i et fly til Storbritannia. Hver av dem hadde med seg 3 kilo kokain.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg