RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Britiske soldater drepte dansker

Sist oppdatert:
Danskene ble drept under et britisk angrep i Sør-Afghanistan.

Britene skal ha trodd at de kom over en lagerbygning brukt av taliban. Varmesøkende prosjektiler ble sendt mot stedet.

Men britene tok feil. Det var ikke taliban, men 14 danske allierte som befant seg på stedet, melder dansk TV 2 og Jyllandsposten.

LES BLOGG: Farligere i Afghanistan

Medsoldater forteller
Soldatene ble drept i den voldspregede Helmand-provinsen 26. september. Det er soldater som deltok i kampene som uavhengig av hverandre kommer med de nye opplysningene.

De to danske soldatene Thorbjörn Ole Reese (22) og Mikkel Keil Sörensen (24) ble drept i angrepet. De tilhørte begge en del av det mekaniserte infanterikompani. En tredje soldat ble såret.

Seks til åtte raketter
Ifølge dansk TV 2 skal de danske soldatene i løpet av angrepet ha innsett at det var allierte som skjøt på dem, ut fra prosjektilene.

I løpet av en times tid ble danskene beskutt av seks til åtte raketter.

24-årige Sørensen ble drept av en av de siste rakettene. Han kunne dermed ha overlevd dersom det var blitt varslet tidligere.

Etterforskes
Det danske forsvaret er ikke ferdig med sin etterforskning. Major Peter Hansen som leder infanterikompaniet, bekrefter imidlertid at det ble funnet sprenghoder som brukes av britiske styrker ved den danske kommandoposten.

Danmark har bidratt til den Nato-ledede Isaf-styrken siden begynnelsen av 2002. Også i oktober ble en dansk soldat drept i Helmand-provinsen, major Anders Storrud.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere