RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Britiske soldater tiltalt for drap

Sist oppdatert:
Sju britiske soldater ble torsdag tiltalt for å ha drept en sivil iraker.

Drapet skjedde 11. mai 2003 ved en vei i Al U'Zayra i Sør-Irak. Sju britiske soldater skal nå tiltales for ugjerningen. Soldatene må møte i krigsrett for drapet på Nadhem Abdullah, melder nyhetsbyrået AP.

Korporal Scott Evans, menig William Nerney og Daniel Harding er sammen med fire ikke navngitte andre soldater tiltalt for drapet. Harding har siden forlatt militæret og gått tilbake til det sivile liv. Alle sju er tiltalt for drap og voldelig oppførsel.

Soldatene var alle en del av fallskjermtroppenes tredje bataljon da Abdullah ble drept. Ingen dato er foreløpig satt for når de tiltalte skal i retten.

Storbritannia har siden invasjonen av Irak satt i gang 160 etterforskninger rundt dødsfall og skader i Irak. Det dreier seg om alt fra trafikkulykker til skuddvekslinger. De fleste sakene har blitt henlagt, men 48 av dem befinner seg fortsatt i rettssystemet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere