Gå til sidens hovedinnhold

Brobyggere misset med en halvmeter

Innbyggerne i Laufenburg gledet seg til å få ny bro over Rhinen, brobyggerne har bommet med over en halv meter i høyden.

Da halvdelen av broa som er under bygging på tysk side ble målt opp mot halvdelen på sveitsisk side, viste det seg at de rett og slett ikke passet sammen. Høydeforskjellen ble målt til 54 centimeter, skrev den tyske avisen Bild-Zeitung denne uken.

Årsaken er ikke dårlig håndverk under brobyggingen 4 mil øst for storbyen Basel, men ulike utgangspunkter for beregningen av høyden over havet. Mens tyskerne måler høyden over Nordsjøen, tar sveitserne utgangspunkt i Middelhavet.

- Forskjellen på 27 centimeter kjenner vi naturligvis til, sier en beskjemmet Beat von Arx ved bygningsmyndighetene i den sveitsiske kantonen Aargau. En eller annen ingeniør har trukket fra i stedet for å legge til 27 centimeter da brohøyden ble beregnet, medgir han.

Heldigvis er brobyggingen ikke kommet så langt at feilen ikke lar seg korrigere. Men veibanen på tysk side må senkes med de berømmelige 27 centimeterne, og ekstrautgiftene til dette må dekkes av ingeniørkontoret der feilberegningen ble gjort.

(NTB-DPA)

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her