RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Børsfallet fortsetter i Asia


Asiatiske børser falt kraftig etter åpning torsdag. Pågripelsen i Canada av Huaweis finansdirektør gjør fallet brattere. Illustrasjonsfoto: Valutahandlere i en koreansk bank.
Asiatiske børser falt kraftig etter åpning torsdag. Pågripelsen i Canada av Huaweis finansdirektør gjør fallet brattere. Illustrasjonsfoto: Valutahandlere i en koreansk bank. (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Pilene fortsatte å peke nedover da de asiatiske børsene åpnet torsdag.

Uroen over den økonomiske utviklingen fortsetter, og onsdag kom det ingen nye signaler fra Wall Street. De amerikanske børsene holdt stengt i forbindelse med bisettelsen av tidligere president George Bush senior.

I Tokyo startet børsen med et fall på 0,6 prosent på både Nikkei-indeksen og den bredere Topix-indeksen.

Hang Seng-indeksen, som falt betydelig mer enn Tokyo onsdag, fortsatte i samme leia, med en nedtur på 1,8 prosent i den tidlige handelen torsdag. I Kina gikk hovedindeksen i Shanghai ned 0,8 prosent, mens Shenzhen gjorde det marginalt bedre med en nedgang på 0,7 prosent.

Uken startet riktig så positivt etter nyheten om at USA og Kina i helgen hadde blitt enige om en «våpenhvile» i handelskrigen, men tirsdag snudde det da Dow Jones-indeksen stupte 3,1 prosent, mens hovedindeksen på den teknologitunge Nasdaq-børsen falt hele 3,8 prosent.

I tillegg til bekymring for svekket vekst i USA, ble investorene raskt usikre på hva presidentene Donald Trump og Xi Jinping egentlig hadde blitt enige om da de møttes i Buenos Aires.

– Den faktiske mengden konkret framgang på dette møtet ser ut til å ha vært ganske begrenset, heter det i en vurdering fra finansgiganten Goldman Sachs.

Trump bidro til ny usikkerhet med uttalelser på Twitter. I en melding tirsdag antydet han at forhandlingene med Kina kan pågå lenger enn i 90 dager, som partene har avtalt. Onsdag forsikret Kinas næringsdepartement at landet vil jobbe aktivt for å påskynde videre forhandlinger med USA, men dette har altså foreløpig ikke vært nok til å skape ro og fornyet optimisme i markedet.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere