RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Børsoppgang i USA

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Nedgang i markedsrentene telte mer enn høy oljepris. Dermed steg børsene.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Etter en sterk avslutning på forrige uke falt de amerikanske børsene noe mandag grunnet at oljeprisen begynner å nærme seg rekordnivåer. Tirsdag steg oljen litt, men et fall i markedsrentene fikk smilet tilbake hos investorene.

NA24 - din næringslivsavis

- Aksjemarkedet er eksponert for skuffelser på inntjeningsfronten og/eller svakere konsumentforbruk, sier Bob Doll hos BlackRock, ifølge Marketwatch.

Best Buy og Carnival leverer et litt blandet inntrykk.

Den amerikanske elektroforhandleren Best Buy la frem et resultat på 192 millioner dollar for siste kvartal. Selskapet har et avvikende regnskapsår. Fordelt på alle aksjene lå resultatet på 39 cents. Det er en nedgang på 18 prosent fra 234 millioner dollar eller 47 cents per aksje i samme kvartal året før.

Omsetningen steg med 14 prosent til 7,93 milliarder fra 6,96 milliarder dollar. Analytikerne ventet ifølge Thomson Financial at Best Buy ville legge frem et resultat per aksje på 49 cents av en omsetning på 7,85 milliarder dollar.

Cruiserederiet Carnival leverer en sterk rapport for andre kvartal. Cruiserederiet Carnival hadde et resultat på 390 millioner dollar eller 48 cents per aksje i andre kvartal. Det er en bedring fra 380 millioner dollar tilsvarende 46 cents i samme periode året før.

Omsetningen økte til 2,9 milliarder dollar fra 2,66 milliarder dollar i andre kvartal 2006. Analytikerne ventet at Carnival ville legge frem et resultat per aksje på 47 cents fra en omsetning på 2,84 milliarder dollar.

Selv om Carnival innfrir med sitt andre kvartal, guider de noe under forventningene for tredje kvartal.

Blant selskapene på Wall Street var mye av fokuset rettes mot Yahoo. Grunnlegger Jerry Yang overtar som konsernsjef etter den avtroppende Terry Semel. Dette ble først tatt godt imot av markedet som sendte aksjekursen opp 3,5 prosent i førhandelen, men selskapet endte til slutt ned rundt 1,5 prosent etter at investorene endte opp med å se på erstatteren som veldig lik Semel.

Den viktige renten på tiårige statsobligasjoner falt med 1,6 prosent til rundt 5 prosent blank.

- Noen av de økonomiske dataene som vi fortsetter å se kommer inn bedre enn ventet, og markedet søker nå et konsolideringsnivå, sier en markedsstrateg, ifølge Marketwatch.

Antallet påbegynte boliger var i mai på 1,474 millioner. Dette var på linje med forventningene, men den første nedgangen på fire måneder. I april var antallet påbegynte boliger på 1,506 millioner.

Økonomene ventet ifølge Bloomberg News at antallet påbegynte privatboliger ville ligge på 1,47 millioner i mai.

Samtidig viser statistikken fra USA at antallet byggetillatelser som ble gitt i mai økte med 3 prosent til 1,501 millioner.

På råvarebørsen i New York har frontkontrakten for referanseoljen WTI steget til over 69 dollar fatet. Det er det høyeste nivået så langt i år.

Analytiker David Thomas i Citigroup sier at oljeprisens styrke kommer etter bekymringer for nye forsyningsbrudd i Nigeria, fare for streiker i Brasil, raffinerier som sliter og økt spekulasjon med oljekontraktene ved råvarebørsen i New York.

Da gulvhandelen stengte på Nymex kostet et fat av referanseoljen WTI 69,13 dollar. Dette er en minimal oppgang på fire cents, men i løpet av dagen ble den notert i 69,56 dollar som er den høyeste prisen siden 1. september i fjor. Prisen er lite endret i forhold til samme tid i fjor.

Nordsjøoljen falt imidlertid med 0,5 prosent til 71,84 dollar på råvarebørsen i London.

Dagens nøkkeltall:
Dow +0,16% til 13.635,42

Nasdaq +0,01% til 2.626,76

S&P 500 +0,17% til1.533,70

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere